SORGGRUPPE I BJERRINGBRO

Forårets sorggruppeforløbet i Bjerringbro er afsluttet. Hvis du ønsker at deltage i en sorggruppe, er du velkommen til at skrive til Steen Andreassen på stean@km.dk eller ringe på 6080 4795. Vi opretter en gruppe, når der er deltagere nok. 

___________________________________________________________________________________________________

Selv mennesker, der var tæt på mig, sagde efter tre-fire uger, at nu måtte jeg til at komme videre.” (Julia Lahme)

I sorggruppen mødes vi ca. otte efterladte. Vi har ingen dagsordener på hinandens vegne. Vi mødes i fortrolige og trygge rammer, hvor vi kan sætte ord på vores sorg og savn og smerte over at have mistet en af vores nærmeste. Vi kan græde sammen, og vi kan grine sammen. Vi kan tale om fortidens mørke og muntre minder og hjælpe hinanden med på ny at finde mening og åbne nye døre foran os.

”Når jeg synger min klagesang for dig, er det, for at du skal høre min sorg! Det er ikke en stil, du skal rette i.”
(Benny Andersen)

Da vi alle har tabet af ægtefælle, partner eller barn til fælles, kan vi bedre end mange andre rumme hinandens klagesange og lovsange. Vi kan forstå hinanden, både når vi taler om det tunge ved at have mistet, og når vi taler om det glædelige, vi oplevede sammen med vores kære.

I sorggruppen er der tavshedspligt, så alle frit kan sige, hvad der fylder. Fortroligheden gør, at vi kommer til at kende hinanden rigtig godt, og det betyder måske, at nogle knytter bånd, de fastholder efter sorggruppens ophør.

Vel mødt til gode samvær!

Tid: Tirsdage i ulige uger kl. 10.00-12.00. Vi mødes følgende 9 tirsdage: 26.2 — 12.3 — 26.3 — 9.4 —23.4 — 7.5 — 21.5 — 4.6 — 18.6

Sted: Bjerringbro Kirkecenter, Nørregade 33 B i Bjerringbro

Pris: Deltagelse er gratis

Gruppeledere: Diakonipræst Steen Andreassen og psykoterapeut Bente Fischer-Nielsen

Tilmelding og yderligere oplysninger ved henvendelse til: Steen Andreassen, 6080 4795, stean@km.dk


”Nu lever du den sidste del af jeres ægteskab, den del, hvor du har smerten ved at savne. Men det savn skal du påtage dig. Du bærer det for din mand. Det er din sidste kærlighedserklæring over for din mand, at du påtager dig livet uden ham, at du bærer sorgen og tager den på dig. Det blev så dig og ikke ham, som kom til at bære den del.”
Mikkel Vold

”Ensom glæde er kun halv glæde. Ensom sorg er dobbelt sorg.”
Grethe Heltberg